LLUS:n jatkovuosikokous tiistaina 17.4.

Lieksan Liikunnan ja Urheilun Seurayhtymän jatkovuosikokous pidetään tiistaina 17.4. klo 18.00. Paikkana kokoukselle on Riverian Lieksan koulutusyksikön auditorio osoitteessa Kuhmonkatu 30.

Asialistalla ovat sääntömääräiset asiat eli mm. tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja toiminnantarkastajan lausunnon esittäminen sekä tilinpäätöksen vahvistaminen.

Vuosikokous keskiviikkona 14.3. klo 18.00

LLUS:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 14.3. klo 18.00. Paikkana on Riverian Lieksan koulutusyksikön auditorio. Asialistalla on sääntömääräiset asiat eli mm. tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja toiminnantarkastajan lausunnon esittäminen sekä tilinpäätöksen vahvistaminen. Myöskin toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle vahvistetaan, samoin tulo- ja menoarvio. Kokouksessa päätetään myös hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet.

Tervetuloa!!

Rauhalan saliin mahdollista varata vuoroja

Entisen Rauhalan koulun sali on jonkin aikaa ollut poissa urheilukäytöstä mutta nyt kaupunki antoi salin LLUS:lle vuokralle ja urheiluseurat sekä yhteisöt pääsevät näin harrastamaan liikuntaa Lieksan isoimmassa liikuntasalissa.

LLUS on järjestänyt saliin kaupungin vaatimusten mukaisesti mm. lämmitysjärjestelmän, jotta salia on hyvä ja turvallista käyttää.

Tällä hetkellä (tilanne 30.11.2017) salissa on varattuja vuoroja seuraavina aikoina:
Maanantai 18.00 – 20.00
Tiistai 17.00 – 20.00
Keskiviikko 17.00 – 19.00
Torstai 17.00 – 20.30
Lauantai 14.00 – 19.00
Sunnuntai 15.00 – 20.00
Muut ajat ovat vielä toistaiseksi vapaana.

Seurat ja eri yhteisöt ovat aivan lähiaikoina ottamassa huomattavasti lisää vuoroja käyttöönsä. Joten jos olette kiinnostuneita ottamaan urheiluvuoroja Rauhalan saliin, olkaa pikimmiten yhteydessä alla oleviin henkilöihin. Seurayhtymä veloittaa salin käytöstä 10 euroa tunnilta, vuorot laskutetaan jälkikäteen noin kuukausittain.

Salivuoroja voi varata alla olevilta henkilöiltä:
Anssi Vänskä, LLUS:n seurakoordinaattori
041-453 7332, anssi@llus.fi

Herkko Sottinen
0400-539 197

Lieksan seurafoorumi to 9.11.

Seurafoorumi Lieksan urheiluseuratoimijoille torstaina 9.11. klo 18.00-19.30. Paikkana on Pohjois-Karjalan ammattiopisto (Kuhmonkatu 32). Tilaisuus on ilmainen ja sisältää kahvituksen.

Tilaisuuden ohjelma on seuraavanlainen:

17.30 Kahvit ja pientä purtavaa

18.00 Lieksan kaupungin ajankohtaiset liikunta-asiat (mm. liikuntahalli)

18.30 Infoa OKM:n vuoden 2018 Seuratuesta

19.oo Pohjois-Karjalan suuren liikuntakyselyn vastaukset urheiluseurojen näkökulmasta

 

Seurafoorumin järjestää Pohjois-Karjalan Liikunta ry yhteistyössä Lieksan kaupungin kanssa.

Syyslomaviikolla tarjolla lisäliikuntaa

LLUS jäsenseurojensa kanssa tarjoaa syyslomaviikolla ilmaisia harjoituskertoja nuorille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa lajitaustaa tai minkään seuran jäsenyyttä. Harjoituksiin ei tarvitse myöskään ilmoittautua ennakkoon vaan riittää, että saapuu paikalle ennen harjoituksen alkua.

Tarjolla on seuraavat harjoitukset:

Maanantai 16.10. klo 10.00 – 11.00 Timitran Hiihtokeskuksessa
Frisbeegolfia 9-12-vuotiaille (mielellään omat kiekot mukaan)

Maanantai 16.10. klo 12.00 – 13.00 Rauhalan koulun salissa (Rauhalantie 2)
Jalkapalloa 9-12-vuotiaille (sisäpeli- tai sisäjalkapallokengät)

Tiistai 17.10. klo 12.00-13.00 Rauhalan koulun salissa (Rauhalantie 2)
Sählyä 7-9-vuotiaille (sisäpelikengät ja mielellään omat mailat)
Ohjaajat Lieksan Innosta

Tiistai 17.10. klo 13.00-14.00 Rauhalan koulun salissa (Rauhalantie 2)
Sählyä 10-12-vuotiaille (sisäpelikengät ja mielellään omat mailat)
Ohjaajat Lieksan Innosta

Keskiviikko 18.10. klo 10.00 – 11.00 Timitran Hiihtokeskuksessa
Frisbeegolfia 9-12-vuotiaille (mielellään omat kiekot mukaan)

Keskiviikko 18.10. klo 12.00-13.00 Rauhalan koulun salissa (Rauhalantie 2)
Sählyä 7-9-vuotiaille (sisäpelikengät ja mielellään omat mailat)
Ohjaajat Lieksan Innosta

Keskiviikko 18.10. klo 13.00-14.00 Rauhalan koulun salissa (Rauhalantie 2)
Sählyä 10-12-vuotiaille (sisäpelikengät ja mielellään omat mailat)
Ohjaajat Lieksan Innosta

Torstai 19.10. klo 12.00 – 13.00 Rauhalan koulun salissa (Rauhalantie 2)
Jalkapalloa 9-12-vuotiaille (sisäpeli- tai sisäjalkapallokengät)

Sunnuntai 22.10. klo 18.15 – 19.15 Kuhmonkadun koululla
Yleisurheilua 6-12-vuotialle (sisäliikuntavarustus)
Ohjaajat Lieksan Urheilijoista

 

Harjoituksista tiedustelut seurakoordinaattori Anssi Vänskältä (anssi@llus.fi, 041-4537332)

Juoksuharjoituksia junnuille ja juoksukoulutusta ohjaajille, valmentajille ja vanhemmille

LLUS:n tarjoamia ilmaisia juoksuharjoituksia pidetään keskiviikkoisin klo 11-12 Keskuskentällä. Ensimmäinen kerta on jo huomenna ja harjoitukset jatkuvat koko koululaisten kesäloman ajan ellei toisin ilmoiteta. Harjoitukset soveltuvat noin 8-14-vuotiaille ja siihen voivat osallistua niin urheiluseuroissa harjoittelevat kuin kaikki muutkin. Harjoituksiin osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, kokoontuminen harjoituksen alussa juoksusuoran maalin kohdalla. Pääpaino harjoituksissa on oikean juoksutekniikan opettelussa, erilaisissa juoksuharjoitteissa sekä juoksunopeuden kehittämisessä. Ohjaajana toimii LLUS:n seurakoordinaattori Anssi Vänskä.

Ohjaajille, valmentajille ja nuorten urheilijoiden vanhemmille järjestetään juoksuharjoittelun koulutus keskiviikkona 14.6. klo 19-20 Keskuskentällä. Koulutuksessa pääpaino on oikean juoksutekniikan opettamisessa, juoksunopeuden lisäämisessä sekä muutamien juoksuharjoitteiden läpikäynnissä. Tähän koulutukseen on ennakkoilmoittautuminen tiistaihin 13.6. mennessä osoitteeseen anssi@llus.fi. Minimiosallistujamäärä koulutukseen on 3 osallistujaa. Kouluttajana on seurakoordinaattori Anssi Vänskä

Kesällä Lieksassa on runsaasti liikuntatarjontaa

Kesäkaudella LLUS:n jäsenseurat järjestävät runsaasti liikuntatarjontaa kaikenikäisille. Tarjolla on toimintaa josta löytyy sopivaa tekemistä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

LLUS tarjoaa koulujen 7.6.- 9.8. keskiviikkoisin klo 11-12 keskuskentällä juoksuharjoituksen noin 8-14-vuotiaille. Juoksuharjoitus on ilmainen ja siihen saavat osallistua kaikki halukkaat.

Lieksan Rasti järjestää kuntosuunnistuksia maanantaisin, Lieksan Loiske kirkkovenesoutua tiistaisin ja torstaisin sekä melontaa keskiviikoisin. Lieksan Hurttien jalkapallokoulu on keskiviikkoisin. Lieksan Urheilijoilla on yleisurheilukouluryhmiä 3-12-vuotiaille Keskuskentällä useina päivinä ja lisäksi omat ryhmät Jamalin sekä Vuoniskylien kouluilla. Lieksan Taitoluistelijoiden Liikennepuisto palvelee maanantaista lauantaihin.

Tarkemmat ajat ja paikat löytyy ”Tapahtumat ja harjoituskalenteri” -välilehdeltä sekä seurojen nettisivuilta.

Ohjattujen toimintojen lisäksi liikuntaa kannattaa harrastaa omatoimisesti. Suurin osa liikuntapaikoista on vapaassa käytössä päivisin ja usein iltaisinkin pääsee omatoimisesti liikkumaan. Lisäksi esimerkiksi suunnistusta voi harrastaa Lieksan Rastin nettisivuilta löytyvillä kiintorastireiteillä ja Urheilupuistossa, Saavalla ja Hiihtokeskuksessa olevillä MOBO-suunnistusradoilla joissa kartan saa ladattua kännykkäsovelluksen avulla.

Keskuskoululla avoimien ovien päivä

Viime perjantaina Keskuskoululla vietettiin liikunnallista avoimien ovien päivää. Keskuskoulun oppilaskunnan järjestämä tapahtuma oli samalla koulun uuden pihan virallinen avajaistapahtuma. Mukana menossa oli myös LLUS ja useat LLUS:n jäsenseurat, jotka järjestivät toiminnallisia liikuntapisteitä päivän aikana. Alla Lieksan Lehden lauantaina 27.5. julkaisema juttu tapahtumasta:

Lieksan Lehti 27.5.2017

Ravintokoulutus ja Unelmien Liikuntapäivä

Viime viikolla LLUS oli järjestämässä kahta tapahtumaa. Tiistaina pidettiin Ravinto-Arton kanssa yhteistyössä ”Ravinnolla kohti parempia tuloksia” -koulutus, jonka tavoitteena oli lisätä siitä millaista ravintoa liikkuva nuori tarvitsee.

Keskiviikkona puolestaan oltiin mukana valtakunnallisessa Unelmien Liikuntapäivässä. Urheilupuiston alueella oli mahdollisuus kokeilla saman illan aikana kolmea eri lajia: suunnistusta, sählyä ja suunnistusta.

Lieksan Lehti uutisoi näyttävästi molemmista tapahtumista:

Lieksan Lehti, torstai 11.5.2017

Lieksan Lehti, torstai 11.5.2017

 

Lieksan Lehti, lauantai 13.5.2017

Lieksan Lehti, lauantai 13.5.2017

Unelmien Liikuntapäivä ensi keskiviikkona

ULP LOGO SUOMI 100 PVM 2017 NEGA PNG

Ensi viikon keskiviikkona, eli 10.5, on valtakunnallinen Unelmien Liikuntapäivä. Lieksan Liikunnan ja Urheilun Seurayhtymä osallistuu liikuntapäivään kolmen lajin voimin. Mukana ovat suunnistus, sähly ja yleisurheilu. Kaikkiin kolmeen lajiin on mahdollista tutustua nyt saman illan aikana, keskiviikkona 10.5. klo 17-19 urheilupuiston alueella.

Suunnistuksessa tarjolla on kolme eritasoista rataa, joista löytyy sopivat vaihtoehdot niin lapsille, uusille harrastajille kuin kuntosuunnistajillekin. Pienimpien lasten kannattaa suunnistaa vanhempiensa seurassa. Lähtö suunnistukseen tapahtuu keskuskentältä. Järjestelyistä vastaa Lieksan Rasti

Sählyä on mahdollisuus kokeilla jäähallissa. Mukaan tarvitset puhtaat kengät jotka eivät jätä jälkiä lattiaan (ei siis ulkokengillä) ja mahdollisuuksien mukaan oman mailan. Muutamia mailoja löytyy myös järjestäjältä. Käynti jäähalliiin on hiekkakentän puolelta. Järjestelyistä vastaa Lieksan Into.

Yleisurheilussa tapahtuu luonnollisesti urheilukentällä ja siellä on mahdollisuus kokeilla mm. pikajuoksua, pituushyppyä, seiväshyppyä ja kuulantyöntöä. Järjestelyistä vastaa Lieksan Urheilijat.

Esite PDF-muodossa: Unelmien Liikuntapäivä, Lieksa 2017.