Kesällä Lieksassa on runsaasti liikuntatarjontaa

Kesäkaudella LLUS:n jäsenseurat järjestävät runsaasti liikuntatarjontaa kaikenikäisille. Tarjolla on toimintaa josta löytyy sopivaa tekemistä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

LLUS tarjoaa koulujen 7.6.- 9.8. keskiviikkoisin klo 11-12 keskuskentällä juoksuharjoituksen noin 8-14-vuotiaille. Juoksuharjoitus on ilmainen ja siihen saavat osallistua kaikki halukkaat.

Lieksan Rasti järjestää kuntosuunnistuksia maanantaisin, Lieksan Loiske kirkkovenesoutua tiistaisin ja torstaisin sekä melontaa keskiviikoisin. Lieksan Hurttien jalkapallokoulu on keskiviikkoisin. Lieksan Urheilijoilla on yleisurheilukouluryhmiä 3-12-vuotiaille Keskuskentällä useina päivinä ja lisäksi omat ryhmät Jamalin sekä Vuoniskylien kouluilla. Lieksan Taitoluistelijoiden Liikennepuisto palvelee maanantaista lauantaihin.

Tarkemmat ajat ja paikat löytyy ”Tapahtumat ja harjoituskalenteri” -välilehdeltä sekä seurojen nettisivuilta.

Ohjattujen toimintojen lisäksi liikuntaa kannattaa harrastaa omatoimisesti. Suurin osa liikuntapaikoista on vapaassa käytössä päivisin ja usein iltaisinkin pääsee omatoimisesti liikkumaan. Lisäksi esimerkiksi suunnistusta voi harrastaa Lieksan Rastin nettisivuilta löytyvillä kiintorastireiteillä ja Urheilupuistossa, Saavalla ja Hiihtokeskuksessa olevillä MOBO-suunnistusradoilla joissa kartan saa ladattua kännykkäsovelluksen avulla.

Keskuskoululla avoimien ovien päivä

Viime perjantaina Keskuskoululla vietettiin liikunnallista avoimien ovien päivää. Keskuskoulun oppilaskunnan järjestämä tapahtuma oli samalla koulun uuden pihan virallinen avajaistapahtuma. Mukana menossa oli myös LLUS ja useat LLUS:n jäsenseurat, jotka järjestivät toiminnallisia liikuntapisteitä päivän aikana. Alla Lieksan Lehden lauantaina 27.5. julkaisema juttu tapahtumasta:

Lieksan Lehti 27.5.2017

Ravintokoulutus ja Unelmien Liikuntapäivä

Viime viikolla LLUS oli järjestämässä kahta tapahtumaa. Tiistaina pidettiin Ravinto-Arton kanssa yhteistyössä ”Ravinnolla kohti parempia tuloksia” -koulutus, jonka tavoitteena oli lisätä siitä millaista ravintoa liikkuva nuori tarvitsee.

Keskiviikkona puolestaan oltiin mukana valtakunnallisessa Unelmien Liikuntapäivässä. Urheilupuiston alueella oli mahdollisuus kokeilla saman illan aikana kolmea eri lajia: suunnistusta, sählyä ja suunnistusta.

Lieksan Lehti uutisoi näyttävästi molemmista tapahtumista:

Lieksan Lehti, torstai 11.5.2017

Lieksan Lehti, torstai 11.5.2017

 

Lieksan Lehti, lauantai 13.5.2017

Lieksan Lehti, lauantai 13.5.2017

Unelmien Liikuntapäivä ensi keskiviikkona

ULP LOGO SUOMI 100 PVM 2017 NEGA PNG

Ensi viikon keskiviikkona, eli 10.5, on valtakunnallinen Unelmien Liikuntapäivä. Lieksan Liikunnan ja Urheilun Seurayhtymä osallistuu liikuntapäivään kolmen lajin voimin. Mukana ovat suunnistus, sähly ja yleisurheilu. Kaikkiin kolmeen lajiin on mahdollista tutustua nyt saman illan aikana, keskiviikkona 10.5. klo 17-19 urheilupuiston alueella.

Suunnistuksessa tarjolla on kolme eritasoista rataa, joista löytyy sopivat vaihtoehdot niin lapsille, uusille harrastajille kuin kuntosuunnistajillekin. Pienimpien lasten kannattaa suunnistaa vanhempiensa seurassa. Lähtö suunnistukseen tapahtuu keskuskentältä. Järjestelyistä vastaa Lieksan Rasti

Sählyä on mahdollisuus kokeilla jäähallissa. Mukaan tarvitset puhtaat kengät jotka eivät jätä jälkiä lattiaan (ei siis ulkokengillä) ja mahdollisuuksien mukaan oman mailan. Muutamia mailoja löytyy myös järjestäjältä. Käynti jäähalliiin on hiekkakentän puolelta. Järjestelyistä vastaa Lieksan Into.

Yleisurheilussa tapahtuu luonnollisesti urheilukentällä ja siellä on mahdollisuus kokeilla mm. pikajuoksua, pituushyppyä, seiväshyppyä ja kuulantyöntöä. Järjestelyistä vastaa Lieksan Urheilijat.

Esite PDF-muodossa: Unelmien Liikuntapäivä, Lieksa 2017.